Vloerbekleding

Met de keuze van vloerbekleding kunt u, net zoals met wandbekleding, de uitstraling van een kamer sterk beïnvloeden. Afhankelijk van het doel van de kamer en uw voorkeuren, zijn er legio keuzes met elk voor- en nadelen. Zo doet een parketvloer luxueus, authentiek en warm aan, maar heeft het meer onderhoud nodig dan pakweg een tegelvloer.

Vaak worden voor verschillende ruimtes verschillende soorten vloerbekleding gekozen, al hoeft dat zeker niet altijd het geval te zijn. Het laten doorlopen van eenzelfde vloer doorheen de volledige benedenverdieping wordt inderdaad meer en meer toegepast. Het heeft onder andere als voordeel dat er minder naden nodig zijn en dat de woning groter gaat lijken.

Indien wordt gekozen om wat vloerbedekking betreft binnen een pand toch een onderscheid te maken tussen de verschillende ruimtes, gaat het veelal om het onderscheid tussen:

  • badkamer en toilet, waar een waterdichte vloerbekleding erg belangrijk is (bijv. tegels, kurk, vinyl, marmer)
  • keuken en eetkamer waar de vloer bestand moet zijn tegen gemorste etenswaren, schuivende stoelen, vallende objecten en veel passage van de bewoners (bijv. tegels, beton, epoxy)
  • woonkamer en slaapkamer, waar eerder een warme of zelfs luxueuze uitstraling van de vloer van belang is (bijv. parket, laminaat, vast tapijt)

Schildersbedrijf De Groene Olifant kan u door zijn jarenlange ervaring met verschillende soorten vloerbekleding bijstaan bij het keuzeproces en de zoektocht naar dé perfecte vloer, waarbij aandacht wordt besteed aan zowel het esthetische als het praktische aspect.