Gevelreiniging

De Groene Olifant is niet enkel een expert in binnenhuisdecoratie. Ook voor het onderhoud van uw buitenmuren, kunt u op ons rekenen. Het reinigen van een gevel is niet enkel vanuit esthetisch standpunt het overwegen waard.

Een vuile, bemoste of met graffiti bespoten gevel reinigen we inderdaad zonder problemen, maar ook een oude muur, al dan niet met vochtproblemen, kunnen we helpen behouden, behandelen en renoveren.

Het reinigen van een gevel kan op verschillende manier gebeuren: met hoge druk, met chemische middelen, of met zand. Reiniging met hogedruk is de minst invasieve manier en kan op zowat alle soorten gevels worden toegepast voor het verwijderen van mos, verf of ander oppervlakkig vuil. Chemische reiniging is niet voor alle soorten gevels toepasbaar, maar wel efficiënt voor het verwijderen van vuilresten. En voor de meest hardnekkige gevelverontreinigingen is er nog steeds zandstralen. Dit laatste is een erg agressieve maar effectieve methode, en moet worden gevolgd door het opnieuw voegen van de gevel.

Omdat de keuze van de methode afhankelijk is van zowel de staat en het materiaal van de gevel zelf, als van de aard van de te verwijderen vervuiling, biedt Schildersbedrijf De Groene Olifant u advies en een oplossing op maat aan, na een huisbezoek. Zo kunnen wij u garanderen dat uw gevel er weer als nieuw zal uitzien.