Je traphal schilderen? Spannend!

Bij het schilderen van een traphal loont het extra om stil te staan bij het effect dat kleurencombinaties hebben. Een smalle hoge ruimte kan immers snel beklemmend aanvoelen wanneer je werkt met donkere kleuren.

Voor liefhebbers van opvallende kleuren, is een traphal wel ideaal. Het is immers een relatief kleine ruimte waar je niet veel tijd doorbrengt en een accentmuur gerust mag opvallen. Let hierbij wel op de kleur van de trap: de trap is het immers het belangrijkste meubel in de traphal en dient mooi te worden geïntegreerd in het geheel. Zo past een felle kleur het best bij een lichtgekleurde, eenvoudige trap, terwijl een lichte, aardse kleur goed samengaat met een landelijke houten trap.

Vanuit praktisch oogpunt, kan het bij het schilderen van een traphal nuttig zijn om te investeren in een verfroller met een telescopische steel. Ook voor het schilderen van je plafonds kan deze van pas komen, en zelfs voor het verven van moeilijk bereikbare plaatsen zoals de onderkant van een schuin zolderplafond dat tot op de grond reikt.

Het makkelijkst werk je echter vanop een stelling of eventueel een brede plank die aan de ene zijde rust op een ladder en aan de andere zijde op de trap. Een trap is geen vanzelfsprekende werkplek, dus neem zeker je voorzorgen!