Aanbrengen en verwijderen van Textielbehang

Zoals de naam al verraadt, bestaat textielbehang uit natuurlijke of synthetische textielvezels. Deze vezels kunnen met een bepaalde druktechniek (flockage) worden aangebracht om er patronen in aan te brengen. Met textielbehang wordt bij uitstek een exclusieve, warme sfeer gecreëerd, die wordt weerspiegeld in het hoge prijskaartje.

Zoals ook het geval is bij bepaalde soorten vinylbehang, bestaat textielbehang uit een toplaag enerzijds, en een onderlaag (van papier of vlies) anderzijds, waarop de textielvezels werden vastgehecht. Afhankelijk van de onderlaag, moet een andere methode worden aangewend om textielbehang op de muur aan te brengen. Bij een onderlaag van papier brengt u de lijm op het papier aan, bij een vliesonderlaag gaat de lijm op de muur.

Omdat het om textiel gaat, is onderhoud met vuilwerende en waterafstotende middelen erg belangrijk. Ook wordt het gebruik van textielbehang eerder afgeraden wanneer men een stofallergie heeft omdat het erg veel stof aantrekt.

Voordelen textielbehang?

  • Warme textiel uitstraling
  • Erg decoratief
  • Eenvoudig te verwijderen

Nadelen textielbehang?

  • Vrij kostbaar
  • Trekt stof aan
  • Niet vochtbestendig

Textielbehang

Behangsoorten

Onze traditie van wandbekleding en behangwerken stamt uit de Middeleeuwen, toen Arabieren en kruisvaarders het gebruik van wandtapijten in Europa introduceerden. Daarna kwam lederen behang, al dan niet met zilver- of goudkleurige vernis, in de mode. Pas nadat Lodewijk XIV het bedrukken van stof verbood om de zijde-industrie te beschermen, kwam het nu welbekende behangpapier in zwang.