Tegels vervangen of schilderen?

Wanneer de tegels in je badkamer of keuken aan vervanging toe zijn, denk je misschien niet meteen aan schilderen. Toch kan het een efficiënte manier zijn om onder andere ouderwetse tegels een eigentijdse uitstraling te geven. Zoals in veel gevallen kan schilderen ook bij het vervangen van tegels een budgetvriendelijk en relatief makkelijk alternatief bieden voor grote breekwerken waar je minder makkelijk zelf aan begint.

Wanneer je tegels gaat schilderen, kan je niet buiten de vele voegen. Test dus best even in een klein hoekje of de voegen overschilderbaar zijn, en of de kleur hetzelfde wordt als op de tegels zelf. Een andere optie is om na het voorbehandelen van het oppervlak met een grondlaag, de voegen te kitten met overschilderbaar materiaal.

Wat de keuze van verf betreft, stem je deze best af op de ruimte. Naast de basistegelverf, bestaat er ook tegelverf die extra waterbestendig is of zelfs uitermate wármwaterbestendig is. Voor bijvoorbeeld je doucheruimte kies je dus best voor de laatste optie.