Creatief schilderen in de kinderkamer?

Een kinderkamer is dé kamer met uitstek waar je wat meer creatief en kleurrijk kan gaan schilderen. Of het nu gaat om het schilderen van een nieuwe babykamer, of overschilderen van kabouters op een tienerkamer: een kinderkamer verdient al je liefde en toewijding. En de juiste verf!

Wat de verfkeuze betreft, ga je waarschijnlijk het midden moeten houden tussen enerzijds de felle kleuren die je kind (of het kind in jou) misschien wil, en anderzijds je eigen wens als ouder om de kamer vooral rustig te houden, om de nachtrust te bevorderen. Schilderen met pastelkleuren is overal in de kinderkamer sowieso een goed idee. Wil je toch meer kleur of een fellere tint toevoegen, beperk dit dan best tot een accentmuur of de speelhoek.

Voor het speelse effect is magneetverf of bordverf ook een leuke optie in een kinderkamer. We weten immers allemaal dat kinderen een onvermijdelijke drang hebben om op de muren te tekenen. Op een muur met bordverf in hun eigen kamer, kunnen je kinderen alvast met krijt hun gangen gaan. Door voor de andere muren in de kinderkamer te kiezen voor een afwasbare verf, is het verder ook geen ramp als ze toch buiten de lijntjes van de bordverf zouden kleuren, zelfs al was dat met hun eigen verfborstel…