Je badkamer schilderen in plaats van betegelen?

Bij een badkamer denk je waarschijnlijk in de eerste plaats aan tegels, maar heb je er al eens aan gedacht om je badkamer te schilderen? Met de juiste voorbereiding en een vochtbestendige verf, kan dit perfect! Door bovendien een glanzende verf te kiezen, verkrijg je een glimmend en strak resultaat, dat makkelijker is in onderhoud dan gevoegde tegels.

Wanneer je ervoor kiest om je badkamer (deels) te schilderen, is het belangrijk om na te gaan met welke ondergrond je te maken hebt. Een ondergrond op basis van gips, zoals gipspleister, is namelijk slechts in beperkte mate vochtbestendig. Voor de levensduur van zowel de badkamermuren zelf als de verf, zorg je daarom best voor een vochtbestendige grondlaag (vaak epoxy) die condensvorming voorkomt. Bovenop deze basis, komt dan de eveneens vochtbestendige badkamerverf.

Wil je ook je inloopdouche schilderen, dan is het van belang dat de ondergrond ofwel bestaat uit watervaste cementpleister, ofwel bedekt is met enkele grondlagen op basis van epoxy. Sowieso is het noodzakelijk om alle naden en overgangen zorgvuldig te dichten met sanitaire silicone of (overschilderbaar) acrylaat zodat er nergens water kan infiltreren.