Behangwerken

Onze traditie van wandbekleding en behangwerken stamt uit de Middeleeuwen, toen Arabieren en kruisvaarders het gebruik van wandtapijten in Europa introduceerden. Daarna kwam lederen behang, al dan niet met zilver- of goudkleurige vernis, in de mode. Pas nadat Lodewijk XIV het bedrukken van stof verbood om de zijde-industrie te beschermen, kwam het nu welbekende behangpapier in zwang.

Sindsdien evolueerde de kunst van het behangen nog verder, waardoor u nu naast papier een ruime keuze heeft uit uiteenlopende materialen, zoals vinyl, acryl, vlies, papier, textiel en glasvezel. En voor de liefhebber is textielbehang nog steeds een mogelijkheid.

Om vakkundig te behangen, is een juiste keuze van behanglijm erg belangrijk, en dient de behanger te weten of deze op de muur dan wel op het behang zelf moet worden aangebracht. Bovendien kan het bij behangwerken wel eens nodig zijn om, net als bij schilderwerken, eerst een primer aan te brengen op de muur.

Onze behangers beschikken over deze kennis én jarenlange ervaring, zodat u zich enkel moet bezig houden met de keuze van behangsoort, -kleur en -patroon. En ook hierbij begeleidt De Groene Olifant u met plezier!