Schilderwerken - Materiaal

Schilderwerken - Tips en advies

Zelf professioneel schilderen van muren, plafonds, kozijnen, deuren en vele andere voorkomende schilder werkzaamheden in en om de woning. Alle ruimtes in en om het huis hebben onderhoud nodig en zullen afgewerkt moeten worden met verf, lak, beits of een ander product. Verfproducten hebben veelal een beschermende of verfraaiende of decoratieve functie. Binnen de special vindt u een aantal artikelen met onder andere tips bij de voorbereiding bij het schilderen, advies over de toe te passen materialen en verfproducten en 'stap voor stap' beschrijvingen bij de uitvoering van diverse schilderswerkzaamheden. De artikelen over schilderen zijn aangevuld met een aantal artikelen over Doe Het Zelf items ter verfraaiing van de woning, zoals: aanbrengen van een lambrisering, werken met MDF, renoveren van de keuken enzovoort. .

Verf - Kwast - Roller

Iedereen heeft wel eens verf, een kwast of een roller in zijn of haar handen gehad. Of het nu een slaapkamer, studentenkamer of woning is; het zelf uitvoeren van schilderwerk of klein timmerwerk geeft na afloop altijd een bevredigend gevoel. “Je hebt het toch maar even zelf gedaan” . Producten als verf, lak en beits stellen je in staat je woon-leefomgeving een geheel eigen identiteit te geven. Jij bepaalt bij je keuze de kleur, de structuur, de uitstraling, zodat je jezelf daarmee eenvoudig kunt onderscheiden en een sfeer in je leefomgeving creëert die bij je past.

Duurzaam, strak en professioneel schilderwerk

Wil je een goed, mooi en duurzaam eindresultaat, dan is het verstandig voldoende tijd voor de uitvoering te nemen en niet te bezuinigen op de materialen. Het loont zich wel degelijk met goed materiaal te werken, ook al kost dit wat meer. Duurdere materialen verwerken veelal makkelijker, dekken beter en werken mooier af. Voor de planning en de verwerking maakt de materiaalkeuze –in principe- niet uit.

Schilderen – Lakken – Beitsen

Met de tips in de specials hoop ik je –stap voor stap- voldoende ondersteuning te geven om het object van jouw keuze netjes in de verf, de lak, de beits te zetten. Aan de orde komen onder andere:


Benodigde Klusmaterialen

Bij het uitvoeren van de schildersklus kun je vele materialen gebruiken, afhankelijk van dat wat je gaat doen. Hierbij een opsomming van de meest gebruikte materialen, met uitzondering van de verf zelf. Je hebt zoal nodig:


Sidebar Menu