Zolder inrichten en schilderen?

Bij het inrichten van een zolderruimte, hoort ook het schilderen van de muren en het schuine plafond. Of het nu gaat om een extra slaapkamer of een heuse mancave, de kleur die je hierbij kiest, bepaalt zoals steeds de sfeer.

De wanden van een zolder bestaan in de meeste gevallen uit ofwel baksteen, ofwel een vorm van gipsplaat. Indien de muren zijn bepleisterd zoals de andere ruimtes in de woning, kunnen ze ook als dusdanig worden geschilderd met een gewone muurverf en -grondlaag. In het geval van steen of gipsplaat, is het van belang om extra aandacht te besteden aan het kiezen van de juiste grondlaag.

Bij een zolder loont het extra om te verven met een lichte kleur, met name wat de schuine wanden betreft. Door de schuine oriëntatie en eventuele dakramen, wordt het vergrotende effect van de lichte kleur immers nog meer versterkt. Indien de schuine wanden tot de grond reiken, kan het lonen om te investeren in een verfrol met een telescopische steel. Zo moet je niet op je buik gaan liggen om toch maar tot in het verste hoekje te geraken met je verf.