Zelf je plafond schilderen?

Bij plafonds schilderen denk je waarschijnlijk meteen aan een stijve nek, verkrampte armen en verfspatten in je gezicht. Omdat je bij het schilderen van een plafond inderdaad in een ongemakkelijke houding moet werken, wordt het wel eens als een aparte tak in de verfstiel beschouwd. Maar dat betekent niet dat je er niet zelf aan kan beginnen!

Op zich is het schilderen van een plafond niet zo verschillend van het schilderen van een muur. Je moet nog steeds randen afplakken, vloer en meubels afdekken, een grondlaag aanbrengen enzovoort. Wel moet je extra aandacht schenken aan het meest geschikte materiaal: een verfrol met telescopische steel en een iets dikkere verf kunnen handig zijn.

Bij het aanbrengen van verf op een plafond, merk je meteen het verschil tussen een kwaliteitsvolle en goedkopere verf. Goedkope verf is vaak dunner, waardoor je niet alleen meer lagen nodig hebt – en dus een hogere kans hebt op die stijve nek – maar ook makkelijker morst en drupt. Besparen op verf is steeds besparen op gemak, en dat geldt zeker voor het schilderen van plafonds!