Schilder jij je garage?

Je herkent het wel: het gehele huis is netjes geschilderd, maar in je garage of bergplaats kijk je nog tegen de bakstenen. Door ook je garage te schilderen, kan je nochtans heel wat toekomstig onderhoudswerk vergemakkelijken. Een garage is immers een plek die doorgaans makkelijker in contact komt met vuil en smeer dan pakweg een slaapkamer. Geschilderde, afwasbare garagemuren zijn dan geen overbodige luxe.

Wanneer je een bakstenen of betonstenen garagemuur wil beschilderen, is het van belang de muur eerst schoon te borstelen. Wanneer je daarna aan het schilderen gaat, begin je door eerst met een ronde borstel de grondlaag aan te brengen op de eventuele voegen. Daarna kan je met een langharige verfrol de rest van de muur schilderen. Voor de volgende lagen ga je op dezelfde manier tewerk.

De verf die je als toplaag gebruikt voor een garage, kan een gewone muurverf zijn, die best vochtbestendig en dus afwasbaar is. Denk maar aan natte voertuigen die er gestald worden, of roetaanslag die je wil verwijderen. Ook wordt meestal geopteerd om een garage te schilderen in een kleur waarop vuil minder snel opvalt.